Privatnost podataka

Sigurnost

https://albatroos.hr web shop stranica se obvezuje pružati zaštitu posjetiteljima stranice, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza, te da informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Albatros,obrt za marketing i prodaju,vl.Tamara Ban te poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Uvjeti korištenja

Pregledavanjem, korištenjem sadržaja i rezervacijom termina posjetitelj pristaje na davanje osobnih podataka Albatros,obrt za marketing i prodaju,vl.Tamara Ban koji strogo poštuje pravila načela zaštite privatnosti.  

Odricanje od odgovornosti

Korištenjem web stranice https://albatroos.hr smatra se da ste suglasni da https://albatroos.hr niti Albatros, obrt za marketing i prodaju vl.Tamara Ban te poslovni partneri neće biti odgovorni ni za kakvu izravnu ili neizravnu, materijalnu ili nematerijalnu štetu nastalu interpretiranjem informacija sa stranice: https://albatroos.hr

Informacije o uslugama

Potvrđujemo da sadržaj koji je na stranici o proizvodima, te ostali sadržaj je točan te je dio našeg stručnog poslovanja. Osobe koje obavljaju rad u pojedinim segmentima  su visoko obrazovani ljudi.

Promo materijal koji ćemo koristiti na web stranici i u budućem poslovanju (brošure, letci, web stranica itd.) je uredio vlasnik.
Fotografije su naše vlastite, preuzete sa besplatnih stranica ili kupljene preko online prodajnih servisa.

Nastojimo pružiti što točnije i detaljnije informacije o proizvodima koje nudimo. Zadržavamo pravo pogreške u opisu ili fotografiji pojedinih stavki. Albatros, obrt za marketing i prodaju zadržava pravo izmjene informacija (uključujući cijene, akcijske ponude, izmjene sadržaja) na stranicama bez prethodne najave.

O pravilima privatnosti

Ova pravila o privatnosti (“pravila”) objašnjavaju kako https://albatroos.hr odnosno  voditelj obrade prikuplja, koristi i upravlja vašim osobnim podacima koji se nalaze na stranici https://albatroos.hr

Albatros, obrt za marketing i prodaju,vl.Tamara Ban kao pružatelj ponude proizvoda na web shopu stranice https://albatroos.hr je posvećen zaštiti i poštivanju vaše privatnosti. Pročitajte ova pravila pažljivo kako biste razumjeli zašto i kako prikupljamo vaše osobne podatke i kako će se oni koristiti.

U pogledu osobnih podataka koje prikupljamo, https://albatroos.hr odnosno Albatros, obrt za marketing i prodaju vl.Tamara Ban je “voditelj obrade”, odnosno onaj koji određuje svrhe, potrebe  i sredstva kojima se osobni podaci obrađuju.

Ako nas želite kontaktirati u vezi ovih pravila ili u vezi Vaših osobnih podataka, molimo vas da koristite sljedeće kontakt podatke:

E-pošte : info@albatroos.hr

Kako i kada prikupljamo vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke prikupljamo kada je to potrebno za ostvarivanje vaših potrošačkih potreba ili za potrebe našeg poslovanja (npr. kada kupite ili naručite proizvode i/ili usluge/termine od nas, kada se registrirate u bazu za primanje newslettera, kada ispunite našu anketu ili pružite povratne informacije o našem radu, uslugama i dr.)

Osobne podatke uglavnom prikupljamo izravno od vas, preko obrasca koji sami popunjavate i šaljete nama.

U svakom od navedenih slučajeva, dobit ćete i jasne dodatne informacije o svrsi obrade podataka, a u nekim slučajevima osim toga trebat ćemo i vaše izričito dopuštenje za obradu.

Mi ne koristimo vaše osobne podatke u marketinške svrhe osim ako nam ne kažete da se s time slažete (npr.pretpata na newsletter). Ako želite da vam pošaljemo detalje o našim proizvodima, uslugama, ponudama i promocijama, molimo da se pretplatite na to kada se pridružujete – da date privolu prilikom pretplate na newsletter.

Prema vašim osobnim podacima odnosimo se kao prema povjerljivim podacima, a pravilno ih štiti Albatros, obrt za marketing i prodaju vl.Tamara Ban i/ili naši pouzdani partneri.

Koje podatke prikupljamo direktno od vas?

Tipične kategorije podataka koje prikupljamo od korisnika su sljedeće: ime i prezime, adresa, e-mail, i ostalo po potrebi.

Kakva prava na privatnost imate?

Imajte na umu da u bilo kojem trenutku imate pravo od Albatrosa zatražiti sljedeće:

da vam omogući pristup vašim osobnim podacimaMožete nas pitati koje vaše osobne podatke koristimo, a možete i tražiti pristup tim osobnim podacima. Imate pravo znati svrhu obrade, koje kategorije vaših osobnih podataka čuvamo, tijela ili kategorije tijela s kojima vaše osobne podatke dijelimo, razdoblje zadržavanja podataka, kao i izvor podataka u slučaju kada se podaci neizravno prikupljaju.
da vam osigura kopiju osobnih podatke koje čuvamoMožete nas kontaktirati ako želite kopiju nekih ili svih osobnih podataka koje čuvamo o vama.
zatražiti ispravak pogrešnih podatakaŽelimo da su vaše osobne informacije točne i ažurne. Možete nas tražiti da ispravimo ili uklonimo informacije koje mislite da su netočne ili zastarjele.
zatražiti brisanje osobnih podatakaMožete tražiti da zaustavimo obradu ili čak tražiti brisanje osobnih podataka o vama koje čuvamo. Ako vaše osobne podatke trebamo za obavljanje neke ugovorne obveze prema vama, Albatros bi mogao prestati biti sposoban za izvođenje takvih ugovornih obveza. Također, ako su vaši osobni podaci potrebni kako bi Albatros mogao ostvariti određene zakonske obveze (npr. porezne obveze), vaš zahtjev se možda neće moći ostvariti.
Ograničavanje pristupa vašim podacima (nama i/ili trećim osobama) u određenim procesima ili u potpunostiAko želite pobijati točnost podataka, ili više ne trebamo osobne podatke za svrhu obrade, ali su oni vama potrebni za uspostavljanje, izvršenje ili obranu pravnih zahtjeva ili ste se protivili obradi po osnovi koju voditelj obrade smatra legitimnom, imate pravo tražiti ograničavanje obrade osobnih podataka.
podnijeti prigovor na način kako koristimo vaše podatkeSjetite se da imate pravo na prigovor obradi osobnih podataka koja se temelji na pravnoj osnovi koju  voditelj obrade smatra legitimnom.
zahtijevati prijenos podataka drugom vršitelju obrade (prenosivost prava)Ako se obrada temelji na vašem pristanku ili se vrši automatskim sredstvima, imate pravo tražiti od voditelja obrade prijenos podataka drugom vršitelju obrade.

Ako se obrada temelji na vašem pristanku ili se vrši automatskim sredstvima, imate pravo tražiti od voditelja obrade prijenos podataka drugom vršitelju obrade.

Kako biste ostvarili bilo koje od gore navedenih prava molimo koristite kontakt podatke iz odjeljka o privatnosti.

Ako niste zadovoljni kako smo prikupili ili upotrijebili vaše osobne podatke, možete podnijeti formalnu pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Gdje se čuvaju vaši osobni podaci?

Osobne podatke koje prikupimo o vama čuvamo u sigurnom okruženju. Vaši osobni podaci su zaštićeni od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjena ili uništenja od strane bilo koje organizacije ili pojedinca.

Većinu podataka arhiviramo digitalno.

Da li Albatros, obrt za marketing i prodaju razmjenjuje podatke s trećim osobama?

Zaštita privatnosti nama je važna, stoga nikada nećemo dijeliti vaše osobne podatke s trećom osobama osim u svrhe opisane u ovim pravilima.

Kao što znate, mi radimo zajedno s drugim partnerima. To znači da ponekad dijelimo vaše osobne podatke s našim pouzdanim partnerima, koristeći sigurne IT sustave. Kada tako postupamo podaci se prenose na servere koji se nalaze u EU ili u zemlji koja osigurava adekvatnu razinu zaštite u skladu s EU zakonodavstvom.

Uz navedeno, vaše osobne informacije možemo dati našim pouzdanim partnerima koji održavaju naš IT sustav ili pružaju usluge u ime voditelja obrade. Na primjer, za potrebe marketinga, financija, oglašavanje, obrade plaćanja, i uke i druge usluge u i izvan trgovine. Ti davatelji usluga su ipak dužni, prema relevantnim ugovorima, koristiti podatke koji su im povjereni samo u skladu s našim smjernicama i isključivo u svrhu koju smo strogo odredili. Također, obvezujemo ih da adekvatno zaštitite vaše podatke i da ih smatraju poslovnom tajnom.

U nekim slučajevima, naši partneri koji pružaju usluge u ime ili za Al mogu vaše podatke obraditi izvan Europske unije. Međutim, ugovori koje sklapamo s takvim subjektima obvezuju ih da vašim podacima postupaju sa posebnim sigurnosnim mjerama u skladu s propisima na snazi u državama članicama Europske unije.

Za što ćemo koristiti vaše podatke?

Možemo koristiti vaše osobne podatke na nekoliko različitih načina, uglavnom za obavljanje naših ugovornih obveza prema vama, ali ponekad i za poboljšanje vašeg iskustva kupnje, direktni marketing ili iz sigurnosnih razloga.

Vaši podaci  mogu biti prikupljeni i prilikom posjeta  web stranici voditelja obrade. Podaci će se obrađivati samo u točno određene svrhe, o čemu ćemo Vas obavijestiti u trenutku kada posjetite web stranicu voditelja obrade (npr. za provođenje online prodaje usluga ili proizvoda, za spremanje shopping liste koju ste stvorili ako uvedemo isto u poslovanje,  itd.). U slučaju da ne želite da se Vaši podaci, svi ili određeni, prikupljaju u ovu svrhu možete ograničiti njihovo korištenje ili u potpunosti onemogućiti korištenje istih.

Kolačići

Više o kolačićima pročitajte ovdje: https://albatroos.hr/info/?preview_id=370&preview_nonce=b4ece0fa1c&preview=true

Druge web stranice

https://albatroos.hr web stranice mogu sadržavati linkove za web-lokacije trećih strana.

Ova pravila primjenjuju se samo na ovu web stranicu pa prilikom povezivanja s drugim web stranicama, upućujemo vas da pročitate njihova pravila privatnosti.

Marketing

Željeli bi vam poslati informacije o našim uslugama i djelatnostima za koje bi mogli biti zainteresirani. Međutim, marketinški materijal dopušteno nam je slati samo ako se vi odlučite za to te nam date privolu. Imajte na umu da čak i ako ste pristali primati naše marketinške poruke, možete u bilo kojem trenutku odustati od primanja marketinških poruka. Ako više ne želite da vas kontaktiramo u marketinške svrhe, molimo vas izaberite tu opciju na kraju naše marketinške poruke (e-mail/newsletter) ili nam pošaljite mail na info@albatroos.hr

Stupanja na snagu te promjene pravila o privatnosti

Ovo pravila stupaju na snagu  od 15.rujna 2020. a objavit će se na web stranici.

Obavijest o načinu podnošenja pisanog prigovora potrošača

Sve prigovore sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/2014), Korisnik može poslati putem pošte info@albatroos.hr

Kako bi vlasnik sukladno članku 10. stavku 5. Zakona o zaštiti potrošača potvrdio primitak pisanog prigovora, a zatim i na isti odgovorio, Korisnik treba navesti točne podatke za primitak istoga.

Ostale internet stranice

Kada https://albatroos.hr odgovarajućim linkovima pruža mogućnost posjeta drugih web stranica drugih osoba/pravnih osoba, iste nisu u vlasništvu Albatros, obrt za marketing i prodaju, vl.Tamara Ban te za iste ne preuzima odgovornost.

 Vaš Albatros